UN LUCRU CARE NU NE PLACE: CEARTA

cearta

Indiferent cat de simpatic sau intelegator esti, exista momente in care nu esti de acord cu alte persoane. Ai putea avea o problema cu modul in care un coleg are grija de afacere, un prieten poate a spus ceva ce nu trebuia, ceva ce te-a deranjat, sau partenerul tau a facut ceva care te-a suparat. E bine sa nu fi de acord, atata timp cat arati respect pentru cealalta persoana. Asta implica folosirea de cuvinte politicoase si a avea o conversatie, un dialog, nu un monolog, fara a ridica vocea. A te certa este considerat de obicei un lucru rau, dar poate fi de fapt benefic, daca este facut in mod corespunzator. Ganditi-va ca la o dezbatere, care sa-i permita fiecarei parte sa-si spuna parerea si in cele din urma sa se ajunga la o concluzie ce va impaca pe toata lumea. Ai putea descoperi ca relatia ta cu cealalta persoana este intarita de un dezacord sanatos, respectuos. O neintelegere in contradictoriu respectuoasa trece la alt nivel, profesionist. Daca va aflati in dezacord cu cineva, cititi toate sugestiile si folositi cele care se aplica in situatia dumneavoastra.

Cand nu sunteti de acord cu un membru al familiei, adesea spuneti lucruri ce nici unui strain nu va ganditi sa le spuneti. Amintiti-va ca acestia sunt oameni care va iubesc si vor fi de partea voastra chiar si in cele mai negre zile. In timp ce alte persoane vorbesc, voi de fapt ascultati. Ai putea sa descoperi ca altii au puncte bune de vedere pe care nu le-ai fi gandit. Daca iti incrucisezi bratele si picioarele te face sa pari inchis si sa nu doresti sa cedezi in niciun fel. Nu aduce in discutie o problema ce deja a fost rezolvata. Aducerea in discutie a trecutului nu va face decat ca sa se aprinda si mai rau discutia si va prelungi durata de timp de a o rezolva. Daca te simti prea furios pentru a comunica fara sa explodezi, ia o pauza. Fa in asa fel incat cealalta persoana sa stie ca ai nevoie de ceva timp singur sa te gandesti la ceea ce s-a discutat si sa fii de acord sa te intorci ulterior. Aminteste-ti ca exista momente cand nu va iesi ca tine. Treci peste ceea ce este mai putin important pentru tine.

A existat un moment atunci cand ai avut o disputa cu un coleg la locul de munca. Sau ai auzit ca seful tau a spus ceva care va afecta cariera ta. Cand te certi cu cineva la locul de munca, iesi din situatie fara a rabufni si a ridica vocea. Fii respectuos cu timpul celeilalte persoane. Daca este in mijlocul unui proiect mare, cu termen limita, putin probabil sa rezolvi orice problema pana nu va termina sarcina. Adreseaza-te pentru a vorbi cu persoana in privat. Pastreaza putin distanta fata de celalat, sau vei parea ostil. In cazul in care cealalta persoana nu este constient de preocuparile tale, acorda-i ceva timp pentru a procesa ceea ce spui. Asta ar putea sa dureze cateva minute sau chiar si mai mult, cateva zile. Fa-ti un plan pentru a relua discutia cat de repede posibil. Nu incerca si inrola alti colegi pentru a-ti lua partea. Acest lucru ar trebui sa ramana doar intre putini cunoscatori. Fa cel mai bine si sa ajungi la un acord. Daca nu se poate si problema este strict legata de afaceri, ia in considerare aducerea unei persoane in discutie. Persoana ideala ar fi un supraveghetor sau cineva de la departamentul de resurse umane. Evita de a folosi email-ul pentru a rezolva o cearta. Este mai bine sa discutati in persoana.

Daca-ti valorezi prietenia, vei face tot ceea ce poti pentru a mentine armonia. Acest lucru nu inseamna ca trebuie sa fii mereu de acord. Este pur si simplu nevoie de respect si de ascultare din partea amaandurora. Explica gandurile si sentimentele tale fara a acuza cealalta persoana de ceva ce poate a intentionat sa faca sau nu. Priveste-o in ochi in timp ce asculti ceea ce are de spus. Poate avea un motiv valid pentru ceea ce a spus sau a facut. Daca nu, poate ca a facut o greseala. Daca nu puteti ajunge la un acord, vedeti daca problema este atat de importanta incat sa distruga de tot prietenia. Daca este, nu trebuie sa impingi complet cealalta persoana din viata ta. Puteti lua o pauza temporara unul fata de celalalt.

 

 

Posted in Cuplu si Dragoste Tagged , .

http://www.blogpostarticle.comhttp://www.articlesdirectory.clubhttp://www.listofarticles.tophttp://www.toparticles.pwhttp://www.ezinearticle.spacehttp://www.mostpopulararticles.infohttp://www.populararticles.bluehttp://www.onearticle.orghttp://www.articlesblog.websitehttp://www.newsarticle.rockshttp://www.getarticles.storehttp://www.guestpostarticle.linkhttp://www.thearticle.mehttp://www.articlesmania.futbolhttp://www.demandarticle.kimhttp://www.articlesforyou.ninjahttp://www.writearticle.pinkhttp://www.globalarticle.redhttp://www.bigarticles.unohttp://www.articlereport.pictureshttp://www.myarticle.audiohttp://www.contentarticles.clickhttp://www.postarticles.casahttp://www.ezinearticles.workhttp://www.articledocument.nethttp://www.findarticles.prohttp://www.hotarticle.todayhttp://www.searcharticle.exposedhttp://www.superarticles.fyihttp://www.getmearticles.runhttp://www.thebestarticles.soccerhttp://www.onlinearticles.reporthttp://www.internetarticles.supplieshttp://www.findarticle.cymruhttp://www.articleimage.waleshttp://www.superarticles.businesshttp://www.bookarticles.juegoshttp://www.bestarticle.riphttp://www.writearticles.desihttp://www.hotarticles.gratishttp://www.demandarticles.networkhttp://www.articlezone.schulehttp://www.timearticles.solutionshttp://www.searcharticles.emailhttp://www.promoarticles.companyhttp://www.articleimages.photographyhttp://www.writeyourarticle.tipshttp://www.articlepress.educationhttp://www.thebestarticle.agencyhttp://www.bestarticles.sexy